Verslag Walking Dinner 2023 - Walking Dinner Statenkwartier

Ga naar de inhoud

Verslag Walking Dinner 2023

 
Walking Dinner Statenkwartier weer een groot succes
 
 
Het 12e Walking Dinner in het Statenkwartier vond plaats op 25 maart jongstleden.  Na het ‘inhaaldiner’ in oktober 2022 herpakte de wijk het jaarlijkse maartritme met dit culinaire en sociale evenement. Veel nieuwe maar ook vaste gasten deelden drie gangen op verschillende locaties en namen een kijkje bij een ervaren en debuterende koks. De ideale manier om veel mensen uit de wijk te ontmoeten, gezellig bij te praten en te genieten van een heerlijk gerecht. Het kookniveau was goed, de gezelligheid troef en de creativiteit vierde hoogtij.

 
De bijeenkomst werd zoals gebruikelijk geopend in het Couvéehuis, waar onder het genot van een drankje het organisatiecomité de gasten welkom heette en de planning uit deelde. Daarna vertrokken de gasten, gewapend met hun routebriefje, voor het voor-, hoofd- en nagerecht naar drie verschillende adressen in de wijk. Gelukkig was de Statenlaan net voor het weekend vrijgegeven voor verkeer, dat maakte het bereiken van de adressen, ook te voet of per fiets, een stukje makkelijker. Geen kaas, schaal- en schelpdieren of vegetarisch, met alles was rekening gehouden. Onder het genot van een glaasje werd het evenement weer afgesloten in het Couvéehuis. Diverse winkeliers van ‘de Fred’ sponsorden het diner met een aantrekkelijke inkoopkorting voor de koks. Jolanda Letterie bedankte namens het Wijkoverleg Statenkwartier de organisatie, de organisatoren bedankten de fantastische vrijwilligers van het Couvéehuis en koks voor de inzet.

 
Het evenement werd georganiseerd door het organisatiecomité Annelies, Jorien, Mariëtte en Martin, in samenwerking met het Wijkoverleg. Met veel energie werden de wijkbewoners geïnformeerd over het wel en wee van het diner via de facebookpagina, nieuwsbrief van het wijkoverleg, posters en folders en natuurlijk de mond-op-mondreclame via de deelnemers van voorgaande edities. Op naar het volgende diner in maart volgend jaar. Ook wijkgenoot en enthousiast geworden over een bijdrage aan het volgende Walking Dinner? We zoeken nog een vrijwilliger die zich voor onze website en communicatie gaat inzetten. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie, mail ons op wdstatenkwartier@hotmail.com.


Terug naar de inhoud